۱۷ تا ۲۱ آذر ماه، بسیج ملی با موضوع اهمیت مصرف نمک یددار تصفیه شده

مصرف نمک یددار تصفیه شده راه کار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید است که از سه دهه پیش در کشور به اجرا گذاشته شده است. نتایج حاصل از بررسی های انجام شده در این زمینه حاکی از کاهش قابل توجه شیوع بیماری گواتر می باشد.
بسیج ملی با موضوع اهمیت مصرف نمک یددار تصفیه شده از تاریخ ۱۷ تا ۲۱ آذر ماه سال جاری در سراسر کشور برگزار می شود. نمک یددار تصفیه شده، نمکی است که ناخالصی های نامحلول آن مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی های محلول آن همچون آهک، شن و ماسه، در کارخانه از آن جدا شده است. این نمک از لحاظ وجود ناخالصی به حد استاندارد و مطلوب است. نمک دریا یک نوع نمک تصفیه نشده و حاوی ناخالصی های گوناگون است بدون مجوز وزارت بهداشت، با عنوان نمک دریای خوراکی، در سطح شهرها و روستاها به فروش می رسد و روی بسته بندی هیچ کدام از آنها نیز عنوان نمک خوراکی، ذکر نشده است. با توجه به نتایج برنامه های یدسنجی انجام شده به نظر می رسد برخی مسائل از جمله تبلیغات گسترده نمک های غیر استاندارد به ویژه نمک دریا نمک های این سنگ نمک و ... تهدیدی جدی برای افت شاخص های این برنامه محسوب می شود.

جمعه, ۲۸ دى, ۱۳۹۷