آزمایشگاه میکروب شناسی

 

توانمندیهای آزمایشگاه میکروب شناسی

 

۱-     جداسازی و شناسایی کلیفرم ها در آب و مواد غذایی

۲-     جداسازی و شناسایی سالمونلا در مواد غذایی

۳-     شناسایی و جاسازی استافیلوکوکوس آرئوس در مواد غذایی

۴-     شناسایی و جداسازی باسیلوس سرئوس در مواد غذایی

۵-     شناسایی و جداسازی لیستریا در مواد غذایی

۶-     شناسایی و جداسازی کپک و مخمر در مواد غذایی

 

شناسنامه تجهیزات آزمایشگاه میکروب شناسی غذایی

 

۱-  میکروسکوپ نوری zeiss ساخت کشور آلمان

۲-  بن ماری ساخت شرکت پدیده نوژنپارس ساخت ایران

۳-  انکوباتور ساخت شرکت Memertساخت کشور آلمان

۴- انکوباتور شیکر دار ساخت شرکت فن آزما گستر ساخت ایران

۵- انکوباتور ساخت شرکت آروین تجهیز اسپادانا ساخت ایران

۶-  استومکر ساخت شرکتInterscience  ساخت کشور فرانسه

۷-  مایکروویو

۸- هود لامینار کلاس IIساخت شرکت بعثت ساخت ایران

۹-  ترازو Sarteriousبا دقت اندازه گیری ۰۱/۰ گرم ساخت کشور آلمان

۱۰-  اتوکلاو ساخت شرکت کاووش ساخت ایران

۱۱- فور ساخت شرکت بهداد ساخت ایران

۱۲-  یخچال

۱۳-  فریزر ۷۰- Sanyo  ساخت کشور ژاپن

 

تجهیزات ایمنی آزمایشگاه میکروب شناسی غذایی

 

هود کلاس II- فور- اتوکلاو- چشم شوی

 

 

ایمنی آزمایشگاه میکروب شناسی

 

      آزمایشگاه دارای فضای جداگانه برای بخش های دریافت و انبارش نمونه، آزمون نمونه و اتاق شستشو و استریلیزاسیون  می باشد.

    دیوارها و کف بسهولت قابل تمیز کردن می باشد.

 

      میز کار دارای سطوح صاف و از جنس مناسب می باشد که بسهولت قابل تمیز کردن است. ضد عفونی کردن ضد با الکل ۷۰% و یا مایع سفید کننده ۱۰% در پایان کار الزامی است.

 

      طراحی پنجره ها به گونه ایی است که از ورود گرد و غبار جلوگیری کرده و آزمایشگاه دارای سیستم تهویه مناسب می باشد.

 

      جهت نگهداری سوش های میکروبی یخچال و فریزر جداگانه ایی در نظر گرفته شده است.

 

      بر روی محلولها اطلاعات زیر مانند نام محلول، غلظت، و تاریخ تهیه و نام تهیه کننده الزامی است.

 

      پوشیدن روپوش و در صورت لزوم دستکش الزامی است.

 

      سیستم چشم شوی در آزمایشگاه قابل دسترس است.

 

     هود های مورد استفاده در آزمایشگاه به صورت دوره ایی از نظر کارایی مورد بازبینی قرار می گیرد.

 

      نمو نه های مورد آزمایش با این نگاه که میکروارگانیسم های آن نامشخص می باشد و خطر آنها بالقوه است نکات ایمنی رعایت می گردد.

 

      جهت برداشت مایعات بوسله پی پت از پوار یا پی پتور استفاده گردد.

 

     یخچالها، بن ماری و انکوباتورها بصورت دوره ایی تمیز و ضد عفونی می گردد.

 

      وسایل تیز و برنده شامل سوزن، اسکالپل در Safety Boxریخته و بطور مناسب دفع می گردد.

 

      در صورتیکه ظروف شیشه ایی مشکوک به مواد آلوده شکسته شود ابتدا روی آن یک محلول ضدعفونی کننده ریخته و با پنس جا به جا گردد.

 

      کلیه پسماند ها و ظروف آلوده قبل از دفع اتوکلاو می گردد.

 

      لوپ ها و سایر وسایل قبل از گذاشتن در سر جای خود استریل گردد.

 

      از دستکش خانگی جهت تمیز کردن و شستشو وسایل استفاده شود.

 

      از تجمع زباله جلوگیری نموده و روزانه دفع می گردد.

 

      در صورتیکه از الکل و شعله جهت استریل کردن وسایل استفاده شود از عدم وجود دیگر مواد قابل اشتعال در اطراف اطمینان حاصل گردد.

 

      در صورت ریخته شدن مواد آلوده میکروبی در روی سطح ابتدا گاز آغشته به یک ماده ضد عفونی کننده مانند مایع سفید کننده ۱۰%  و یا الکل ۷۰% را به مدت ۱۰ دقیقه در اطراف و محل آلودگی قرار داده وپس از آن  دستکش و گاز آلوده را در پلاستیک مخصوص اتوکلاو قرار داده و استریل گردد.

 

      دستها قبل از خروج از آزمایشگاه شسته شود.

 

      شیرهای گاز قبل از خروج بسته نگه داشته شود.

 

 

 

خیابان هزارجریب-دانشگاه علوم پزشکی اصفهان -دانشکده تغذیه وعلوم غذایی

تلفن مستقیم دانشکده ۳۶۶۸۸۴۸۷

فاکس۳۶۶۸۱۳۷۸

آدرس پست الکترونیکی دانشکدهpr_nutr@mui.ac.ir

کاربران آنلاین

هم‌اکنون ۰ کاربر آنلاین هستند.

ورود کاربر

سه شنبه, ۴ مهر, ۱۳۹۶