رفتن به محتوای اصلی
x

آنالیز پیشرفته دستگاهی

دانشکده تغذیه و علوم غذایی

این آزمایشگاه مجهر به دستگاه پلاسمای جفت شده القایی (ICP-OES) و اسپكتروفتومترUV-VIS    و HPLC می باشد. 

دانشکده تغذیه و علوم غذایی

دستگاه ICP-OES یا پلاسمای جفت شده القایی:

روش اسپکترومتري نشر اتمي بر مبناي استفاده از پلاسما به عنوان منبع تهيیج جهت آناليز کمي و کيفي عناصر مي باشد.

در اين روش جرياني از گاز آرگون توسط يک ميدان مغناطيسي يونيزه مي شود و حرارت لازم برای رسیدن به دمایی نزديک به ۱۰۰۰۰ درجه کلوين توليد مي­ کند. نمونه توسط يک نبولايزر به داخل پلاسماي آرگون پاشيده مي شود و در دماي بالا نمونه تبديل به ذرات اتمي (يوني) مي شوند و ايجاد نشر مي کنند. این دستگاه نور منتشر شده در طول موج های مشخصه ویژه عنصر را از یون های تهییج شده حرارتی نمونه اندازه گیری می کند. این نور منتشر شده، در طیف سنج جدا و اندازه گیری شده، که منجر به اندازه گیری شدت شده، که از طریق مقایسه با کالیبراسیون استاندارد قابل تبدیل به غلظت عنصری خواهد بود.

 

دانشکده تغذیه و علوم غذایی

اسپكتروفتومتر UV-VIS

اسپکتروفتومتری (Spectrophotometry) یا طیف نورسنجی نوعی طیف بینی یا اسپکتروسکوپی (Spectroscopy) است که در آن از پدیده فتوالکتریک برای آشکارسازی تابش استفاده می شود. اسپکتروفتومتری که به روش جذب سنجی نیز معروف است، یکی از قدرتمندترین و رایج ترین روش های اندازه گیری آنالیت های مختلف است. اساس کار این دستگاه این گونه می باشد که تابش الکترو مغناطیسی باعث جذب مواد شده و از روی شدت جذب هر ماده، مقدار ماده یا همان غلظت ماده تعیین خواهد شد.