آزمایشگاه میکروبیولوژی با مجهز بودن به امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی در زمینه میکروبیولوژی مواد غذایی در اجرای طرح های پژوهشی، اجرای پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارائه خدمات آزمایشگاهی به كارگاه ها و كارخانجات توليد كننده محصولات خوراكي و آشاميدني در خصوص میکروبيولوژي مواد غذایی فعالیت دارد.
این بخش بر اساس استاندارد بین المللی ISO طراحی و از شش بخش کاملا ً مجزا تشکیل شدهاست:
- اتاق شستشو و نظافت
- اتاق آمادهسازی محیط کشت
- اتاق آمادهسازی نمونه
- اتاق های کشت (سالم و پاتوژن)
- اتاق گرمخانه گذاری و شمارش میکروارگانیسم ها
- اتاق استریلیزاسیـون تجهیزات و محیطهای کشت
تجهیزات این آزمایشگاه به منظور اطمینان از عملکرد صحیح و دقیق، کالیبره شدهاند و دارای گواهی کالیبراسیون میباشند که برخی از آن ها عبارتند از:
انواع انکوباتور (معمولی، یخچالدار، شیکردار ) |
اتوکلاو |
حمام آب (بن ماری) |
کلنی کانتر (دستگاه شمارش کلنی باکتریها) |
یخچال آزمایشگاهی |
آون (فور) |
استومیکر |
میکروسکوپ |
هود لامینار کلاس 2 |
ورتکس |
ترازوهای دیجیتال |
ماکروویو |
خدمات و توانمندی های بخش میکروبی
انجام تمامی آزمون های کنترل کیفی و میکروبی براساس روشهای معتبر بین المللی (ایزو) و استاندارد ملی ایران انجام میگیرد. بر اساس دامنه فعالیتهای آزمایشگاه میکروبیولوژی، آزمونهای جستجو و شمارش زیر انجام میشود.
استافیلوکوکوس اورئوس |
مخمر |
کپک |
شمارش کلیه میکروارگانیسمها |
کلستریدیومهای احیاکننده سولفیت |
باسیلوس سرئوس |
کلی فرم |
اشریشیاکلی |
سالمونلا |
سودوموناسها |
سودوموناسها |
انتروکوکها |
کلستریدیوم پرفرنژنس |
انتروباکتریاسه |
تخم انگل |
اسپور باکتریها |
باکتریهای اسید لاکتیک |
خدمات رنگ آمیزی گرم |
آزمون های آنتی باکتریال تعیین MIC (حداقل غلظت مهاری بر رشد میکروارگانیسم) |
آزمونهای آنتی باکتریال تعیین MBC (حداقل غلظت کشندگی) |