رفتن به محتوای اصلی
x

آزمایشگاه میکروب

دانشکده تغذیه و علوم غذایی

آزمایشگاه میکروبیولوژی با مجهز بودن به امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی در زمینه میکروبیولوژی مواد غذایی در اجرای طرح ­های پژوهشی، اجرای پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ارائه خدمات آزمایشگاهی به كارگاه‌ ها و كارخانجات توليد كننده محصولات خوراكي و آشاميدني در خصوص میکروبيولوژي مواد غذایی فعالیت دارد.

این بخش بر اساس استاندارد بین المللی ISO طراحی و از شش بخش کاملا ً مجزا تشکیل شده‌است:

  • اتاق شستشو و نظافت
  • اتاق آماده‌سازی محیط کشت
  • اتاق آماده‌سازی نمونه
  • اتاق های کشت (سالم و پاتوژن)
  • اتاق گرمخانه گذاری و شمارش میکروارگانیسم ها
  • اتاق استریلیزاسیـون تجهیزات و محیط‌های کشت

 

تجهیزات این آزمایشگاه به منظور اطمینان از عملکرد صحیح و دقیق، کالیبره شده‌اند و دارای گواهی کالیبراسیون می‌باشند که برخی از آن ها عبارتند از:

انواع انکوباتور (معمولی، یخچالدار، شیکردار )

اتوکلاو

حمام آب (بن ماری)

کلنی کانتر (دستگاه شمارش کلنی باکتری‌ها)

یخچال آزمایشگاهی

آون (فور)

استومیکر

میکروسکوپ

هود لامینار کلاس 2

ورتکس

ترازوهای دیجیتال

ماکروویو

 

دانشکده تغذیه و علوم غذایی

خدمات و توانمندی های بخش میکروبی

انجام تمامی آزمون های کنترل کیفی و میکروبی براساس روش‌های معتبر بین المللی (ایزو) و استاندارد ملی ایران انجام می‌گیرد. بر اساس دامنه فعالیت­های آزمایشگاه میکروبیولوژی، آزمون­های جستجو و شمارش زیر انجام می­شود.

استافیلوکوکوس اورئوس

مخمر

کپک

شمارش کلیه میکروارگانیسم­ها

کلستریدیوم­های احیاکننده سولفیت

باسیلوس سرئوس

کلی فرم

اشریشیاکلی

سالمونلا

سودوموناس­ها

سودوموناس­ها

انتروکوک­ها

کلستریدیوم پرفرنژنس

انتروباکتریاسه

تخم انگل

اسپور باکتری­ها

باکتری­های اسید لاکتیک

خدمات رنگ آمیزی گرم

آزمون های آنتی باکتریال تعیین MIC  (حداقل غلظت مهاری بر رشد میکروارگانیسم)

آزمون‌های آنتی باکتریال تعیین   MBC (حداقل غلظت کشندگی)